Българите – Синове на Боговете

Spread the love

„Ето виждам четирима мъже развързани,които  ходят всред огъня без да имат никаква повреда,и по изгледа си четвъртия прилича на син на Боговете “

Даниил 3:25

Кои имат и до днес обичай /нестинарство/ да ходят в огъня без да имат повреда? Българите !

Най-древният епос намерен в Месопотамия “ Епосът на Гилгамеш “ е писан не от шумерите ,както се знаеше досега.Писан е от царя на нашите директни предци кутигурите.2500 години по-късно Библията копира фактите ,но с различни имена и места.Най-древната версия на историята за потопа е записана върху едни глинени плочки ,които са намерени в Шумер,но те не са писани от шумерите твърди професор Явор Шопов .Те са писани от народа кути,който в последствие е известен като кутигури -един от клоновете на древните българи.Тези плочки са писани през 2478 г.пр.н.е по нипурската хронология,между другото те са намерени точно в Нипур.

Българите - Синове на Боговете

Българите – Синове на Боговете

кутигури -клон на прабългарите

кутигури -клон на прабългарите

Те са писани от царя на кутите ,който още тогава се именува по този начин с титлата ШАР.Той завладява цял Шумер и Акад и създава началото на династията на кутите,която е известна от шумерските хронологични царски листове и това всъщност е открито от професор Хилпреч/Hilprecht от Университета в Пенсилвания,който през 1910 година публикува една книга,в която твърди,че намереното на тези плочки е най-близката версия на историята на потопа,която е написана в Библията като всъщност само имената на хората и на географските места са сменени.

книгата на проф Hilprecht

книгата на проф Hilprecht

Той смята ,че това е първоизточника.На хората ,които са писали Библията тези места не са известни.Например той пише за така наречения Ноев Ковчег,който те го наричат МАГУР,което на техния език означава Кораб-Къща ,е заседнал в планината МИСИР в земите на кутите.Кути-гур наставката Гур ,както личи от Магур – означава дом,къща,но и род.Така че кутигури означава рода на кутите.И в този смисъл това е много интересно.Първите глинени плочки,които носят информацията за този победоносен поход на кутите,които превземат свещената столица на Шумер Нипур,защото само ако владееш Нипур можеш да се обявиш за Шар или Цар.

кутите завладяват Нипур

кутите завладяват Нипур

Думата Цар също е от кутски произход,но тя изобщо не идва от т.нареченото Цезар или Кесар ,както го интерпретират.Между другото Канас Юбиги също е от шумерски произход.“Канас ю“ на шумерски означава „Властвам“,“Повелявам „,а Биги означава „своя земя“,така че канасюбиги означава „Суверен“-повелител,владетел на земята си.Канасюбиги Кубрат – Кабрат -означава четирите посоки на цивилизования свят,така че Канасюбиги Кубрат може да се приеме като титла,която означава повелител на четирите посоки на света,четирите посоки на цивилизования свят !
Удивително,но е факт !А владетелят ,който поставя началото на кутската династия се казва Ериду Апасър или Ериду Аписир,както го записват,но И понякога се чете като Ъ.Ериду  е най-свещения град за цялата епоха на шумеро-акадската цивилизация !Ериду  е градът на Боговете даже според древните шумери.В династияна на Ериду Апасър има владетел,който се казва Крум ,твърди доц. Христо Смоленски от БАН.

царят на Кутите - император на четирите посоки на цивилизования свят

царят на Кутите – император на четирите посоки на цивилизования свят

Изследванията показват,че всъщност това са наши прадеди.Тоест българите се явяват преки наследници на кутите.Освен пещера Магура ,на Българо-румънската граница има село Магура,има Магурица в Косово. Но да се върнем към друго име Дуран Кулак. Всички смятат ,че всичко е по-скорошно ,но там е открит един феноменален некропол от каменно медната епоха ,разработван много внимателно.

светилището дуранкулак

светилището дуранкулак

Бил Ан Ки на шумерски означава „хоризонт“ буквално място на срещата между небето АН и земята КИ.Дур АН КИ означава хоризонт.Между другото ТИТААН на шумерски означава -„онези,които живеят на небето“.И тук влизаме в едно много интересно не само митологично ,но езотерично звучене ТИТААН означава онези ,които са живели на небето и жителите на Ериду са се смятали точно за такива.

ериду- гад на боговете

ериду- град на боговете

Да приключим с титлата цар,тъй като това е много интересно- това е първата употреба на титлата ЦАР в света въобще.Интересно е ,че царя ,който е издал заповед за написването на тези плочки носи титлата “ АЗ Могъщият Шар на Кутите/тоест Цар на Кутите/ владетел на четирите четвъртинки на света“/КАБРАТ/Самият професор Hilprecht го интерпретира така,че е владетел не на целия свят ,а на цивилизования свят.Като четирите четвъртинки на цивилизования свят тогава са Шумер,Акад,Елан и Кутите.

Но всъщност той ги владее всичките и реално е император.Смисъла на думата ‘цар “ вкючително и по времето на царска Русия,е че това е не просто царче ,а император,тоест цар на много царе.

цар на Кутите

цар на Кутите

В българската писмовна традиция е имало знание за този далечен царствен произход.Имало е знание за връзката с халдейските жреци- Халдея е всъщност по-късното име на същата тази Месопотамска територия, на която възниква цивилизацията.А точно тези легендарни халдейски жреци са в основата на думи ,които после вървят на север до полярния кръг под думата БОЛХВа или ВОЛХВА .Помнете тримата Влъхви,които отиват да предупредят семейството на Христос да се спасяват ,защото цар Ирод иска да унищожи младенците ,за да се освободи от конкуренцията на истинския Цар.Халдеите са били и Маги.

халдейски жрец

халдейски жрец

Балгури на Шумерски означава буквално Божи Род или Божият Народ. Бал – на шумерски значи БОГ,гури е не само къща ,а род . БААЛГУРИ- Божият Народ.

Предхристиянската религия на българите всъщност е Ведическата Религия.В момента все още са запазен 66 божества в Българската Митология,включително Хала.Има хали в българската митология,има Хали и във Ведическата.Най-интересни са имената на Бога Слънце- във ведите той се нарича Сурия, в древната българска религия се нарича Сурва-това е бога Слънце ,който се ражда в най-късия ден в годината на Коледа,затова често в сурвакарските песни текста е : „Сурва бога се роди мамо млада бога „.Сурва се ражда в най-късия ден на годината ,който е в основата на древния български календар,който започва от потопа. Във ведите един от синонимите му е ДИНКАРА,като Дин означава Ден ,на санскрит кара означава карам кола,тоест това е бога ,който кара колесницата си по небето- това е бога Слънце.

богът на Слънцето кара колесница

богът на Слънцето

Между другото много е интересно името на шофиора на колесницата ,който се нарича Румен във ведите,което освен добре известно българско име е и цвят.Древните българи са имали ведическата религия и дори са носители на тази религия в Индия.Тя е донесена с ведическите племена. Тя не е местна религия.Богинята на знанието се нарича УММА във ведите ,както си е Умна на български.Умма е и името на един от шумерските градове,което е име на ведическа богиня.

град Умма Шумер

град Умма Шумер

Бога на сушата се казва СУШНА,като суша.Бога на вятъра се казва Вай ,като вея и вата като вятър.Това е на ведически санскрит.Това е езика на който са написани ведите в Индия.

Така ,че тук нещата съвсем не са случайни .Тези всичките паралели доказват ,че балхиките са тези,които носят индо-европейската цивилизация в самата Индия.Пристигат на невиждани колесници дотогава на индийския субконтинент.За тях се пише на стотина места в Махабхарата.И знаете ли как се казва царя на Балхиките ? Кардама .Нещо да ви говори това?

балхики индийски веди

балхики индийски веди

Искаме да подскажем ,че нашият народ има нужда от ново светоусещане. И тогава със свободен и некомплексиран поглед върху света той може да намери основание повече да обича себе си и повече основание да обича ближния си,не в баналния смисъл на думата,а просто защото ближния му е генетично близък.И много основание да обича България – страната на Балгурите- божиите хора.

Целият материал може да гледате в това видео :

Бал- Богът на Българите Преди Приемането на Християнството

Баал Срещу Йехова -Хроника на Преврата 1 Част

Народът на Болг в Ирландия

Портрет по Снимка за Подарък

Как да си направим масло от розмарин

Решаване на проблемите с ерекцията и простатата

Как да премахнем мазнините от корема и бедрата


Spread the love

You may also like...

21 Responses

  1. Това е самата истина!

  2. Аз каза:

    Какво прави този на снимката „Ериду – град на боговете“ горе? Да не би да има нарочена връзка? Или подтекст?

  1. септември 24, 2018

    […] За всички ,които тези писания звучат фантастично и са готови да спорят ,че Ваал е име на демон,ето един материал с видео ,където професори обясняват ,че всъщност глинените плочки от Шумер са писани не от шумерите ,а от кутигурите- един от клоновете на древните българи,и после тази история за потопа пренаписана в Библията като имената на героите са сменени .Прочети тук […]

  2. септември 29, 2018

    […] […]

  3. септември 29, 2018

    […] […]

  4. октомври 6, 2018

    […] на цивилизацията на боговете е важен фактор, който трябва да се има предвид при […]

  5. октомври 6, 2018

    […] Българите синове на Боговете […]

  6. октомври 11, 2018

    […] Българите синове на Боговете […]

  7. октомври 12, 2018

    […] Българите синове на Боговете […]

  8. октомври 15, 2018

    […] напише като история ?Историята за Обетованата земя,за Божият Народ,за всички тези неща ,които са се случвали в […]

  9. октомври 18, 2018

    […] Българите синове на Боговете […]

  10. октомври 22, 2018

    […] Българите синове на Боговете […]

  11. октомври 25, 2018

    […] Българите синове на Боговете […]

  12. октомври 29, 2018

    […] Българите – Синове на Боговете […]

  13. ноември 5, 2018

    […] Българите синове на Боговете […]

  14. ноември 6, 2018

    […] Българите Синове на Боговете […]

  15. ноември 11, 2018

    […] Изберете Кристал и Открийте Неразрешената Карма от Предишния си Живот Българите Синове на Боговете […]

  16. ноември 18, 2018

    […] Българите Синове на Боговете […]

  17. ноември 20, 2018

    […] Българите- Синове на Боговете […]

  18. ноември 20, 2018

    […] Българите Синове на Боговете […]

  19. ноември 30, 2018

    […] Българите – Синове на Боговете […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.