Абракадабра- Какво Означава Древното Магическо Заклинание

Spread the love

Абракадабра е истинска магическа дума, използвана през целия ни живот. Думата е наистина древна и е известна поне няколко хиляди години. Първо се споменава в края на II в. Сл. Хр. д. в медицинската трактат De Medicina Praecepta Samonika, лекаря на император Септимий Северус за лечение на сенна хрема. Думата Абракадабра (магия срещу различни болести) е предписана да се използва както следва: „Беше написана колона на дъската 11 пъти, като последната буква беше отрязана всеки път. Беше триъгълник. Такова постепенно съкращаване на тази дума служеше ,за да унищожи силата на злия дух и пациентът, поставяйки амулета, трябваше постепенно да се възстанови.“

Произходът на думата абракадабра не може да бъде надеждно установен. Има различни версии, че думата е взета от древните заклинания на кабала, от ритуалите на древните шумери, келти, египетски свещеници и други изчезнали култове.

Основни хипотези: Древен арамейски בְדָא ברָא, avda kedavra, което означава „нека казаното да бъде осъществено“ или преведено на български „Нека реченото да бъде сторено !

Съставена от думите на келтския език „Абра“ или „Абар“ – „бог“ и „кад“ – „свято“ Изразът „AB-BA-TAB-BA-RI“, който се произнася по време на религиозни обреди от древните шумери.

Древен египетски „Ab’r – achad – ab’ra“, където „Ab’r“ – „Bull“; „Ахад“ – „само“ или „слънце“, което означава телеца в зодиака.

Съответства на мистичната божествена дума на гностиците Абраксас. Това е едно от имената на зороастрийския бог на слънцето Митра. В късните римски амулети и скъпоценни камъни той е изобразен като воин в доспехи. В едната си ръка има кръгъл щит, а в другата – камшик, съответно мъдрост и сила. Абраксас (Abraxas, gnost.) – тайното божество на гностиците, съчетаващо чертите на Бог и Сатана. Магията, известна като Абрасакс, е символ на гностичното слънчево божество, което е свързано с еврейския Яхве, древния ирански митра, келтския Беленус и Йешуа (Исус).

Амулети и печати, изобразяващи Абраксас, бяха широко разпространени от края на първия век на нашата ера. В тринадесети век символът на Абраксас е бил използван в печатите на Ордена на рицарите тамплиери. През Средновековието заклинанието се счита за демонично и се отнася към категорията на черната магия. Абраксас – един от боговете на египетския пантеон, е свързан с победителите на дракона.

Василид (II век) – поддръжници на Василид (питагорей от Александрия) – смятат Абраксас за върховен бог – най-висшият от седемте богове. Бог на слънцето Името му се състои от седем гръцки букви, където A = l, B = 2, R = 100, A = l, X = 60, A = l, S = 200, а общият брой е 365, равен на броя дни в годината. Той има 365 добродетели – по един за всеки ден. Подобно на санскрит Абхимани, той е първият принцип, първият елемент. Свързано е и с създателя Брахма.

Думата Abraxas е свързана с мистичната дума Abracadabra, едно от имената на бога Митра. Някои езотерици дешифрират абракадабрата като модификация на халдейската магия „ab bada ke daabra“ – „Изчезни като дума“. Кабалистично, сумата от всички сгънати букви на тази дума е 66.

Славянски препис – “B” – душа / добро, “P” – бог Ra, “K” – съдба Макош, “D” – act / do = “Душата Ra прави съдбата на душата (добра)”. Ето защо, в смисъл на благотворителност, това може и да звучи – “все пак (така че) Ра даде добро!” Това е доста очароващо, амулетно заклинание. Обаче, тъй като в центъра на думата е буквата “К” – съдба, партида, скала, графично като отражение на греда, падаща върху огледална повърхност, това може да означава използването на принципа на огледало (например, в борбата с Василиск).

Изберете Кристал и Открийте Неразрешената Карма от Предишния си Живот
Българите Синове на Боговете

Звездата на Мага- Седмолъчната Розета от Плиска

Portret On-line

Красиви Рокли за Парти

Магическа защита с Кукиш

Магия с Бреза

Магия с восък срещу Бедност

Магия за укрепване на талантите и способностите

Поливане- Стара Българска Магия


Spread the love

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!