Облеклото е Скрито Оръжие. Как модата ни Влияе?

Spread the love

Неструктурното управление на обществото позволява да се принуди човек да направи правилния избор без видима принуда. Както каза един от лидерите на Третия райх: „Пропагандата губи своята сила, когато стане очевидна“.

Следователно нашият избор не винаги е наш избор. Може би катерицата, безкрайно тичаща в колелото, смята, че това е нейният избор и се стреми към някаква крайна цел. Всъщност тя преследва само целта на този, който я е поставил в това колело.

Вече беше казано много за въздействието на телевизията, социалните мрежи, музиката и медиите върху човешкото съзнание. И разпространението на тази информация не беше напразно – мнозина изоставят телевизора и по -съзнателно подхождат към въпроса за използването на социалните мрежи и избора на музика.

Но има и друг инструмент за управление на човек – модата. И по -специално – модата за обличане. И ще говорим не само за някои модни тенденции в облеклото, които не се появяват случайно, но ще говорим като цяло за влиянието на дрехите върху енергията и съзнанието на човек. Нека се опитаме да разберем как дрехите влияят на човешкото поведение.

Дрехи, които ни убиват

Ако някой, след като е наблюдавал фантазията за въстанието на машините, се страхува от такъв вариант на апокалипсиса, тогава той може да бъде успокоен: дрехите ще ни контролират много по -рано от въстаническите автомобили. По -точно, дрехите вече ни контролират. Например модата за „втора ръка“, която се появи през деветдесетте години.

Важно е да се разбере, че практически всичко, което се прави в света, се прави в интерес на транс-националните корпорации и тази цел не винаги е пари. „Силните на този свят“ вече имат по -голямата част от парите в собствеността си, основната цел е подчинението на човешкото съзнание. Изглежда, че „втора ръка“ е удобно и евтино. Но е важно да се разбере, че дрехите запазват енергията на човек и повечето дрехи в този вид магазини идват при нас от Европа и Америка.

И човек, който ще носи нечии дрехи, неизменно ще обменя енергия с този човек, което означава, че неговият мироглед постепенно ще се промени. А „втора ръка“ е отличен инструмент за налагане на западните ценности на нашия народ: невидимо, тихо и опасно оръжие.

За да разберем как облеклото влияе на човек, нека се опитаме да сравним българските народни дрехи и съвременните западни. Всичко, по един или друг начин, се познава в сравнение. И какво можем да видим? Българските народни дрехи бяха украсени с бродерия и това далеч не са случайни модели: учените са доказали, че всеки модел носи не само семантично натоварване, но също така е способен да повлияе енергийно и в резултат на това да повлияе физически на човек .

И така, някои модели са в състояние да се лекуват от болести, други са амулети ,предпазващо от негативна енергия, а основните модели са начини на някакво фино ниво да пренесат на човек опита на предците и знанията за устройството на Вселената.

Следователно нашият народ винаги е бил високоморален, имал е високо ниво на духовно развитие и  е бил непобедим  пред врагове, и преди тежки изпитания. И всеки владетел знае – за да победиш един народ, трябва да унищожиш неговата култура.

Днес на мода са напълно различни дрехи.

Например скъсани дънки. Изглежда – безобидно младежко нещо. Всъщност е важно да се разбере, че всяко разкъсано, износено или по друг начин повредено нещо носи енергията на унищожение и човек, който носи такива дрехи, постоянно ще усеща влиянието на тази енергия върху себе си.

Човек може да възрази: казват, че не чувствам нищо. Но в съвременния свят и в съвременния ритъм на живот ние толкова сме забравили как да се чувстваме и най -важното – да различаваме нормалното си състояние от някои отклонения, че просто вече не усещаме тези разрушителни влияния.

Така дрехите променят човека. Това, което носим, ​​влияе пряко върху живота ни. Нашите предци са знаели за това, затова са обръщали голямо внимание на облеклото. И сред съвременните модни дизайнери също има разбиране за този проблем.

Например, известни моден дизайнер, се заеха с този въпрос в края на 80 -те години и се опитаха да създадат колекция от дрехи в руски народен стил. Но по някаква причина не им се получи. Имаше известна опозиция на всички нива: с тези продукти те просто не бяха допуснати да влязат на пазара.

И каква алтернатива можем да видим? Американско облекло, с американски надписи, чиито носители често дори не мислят за това, което е написано на дрехите им- „FUCK OFF“,“FUCK MONDAY“,и др. Но думите също носят енергия. И като се имат предвид ценностите на западната култура, по -често в тези надписи има малко положително.

Облеклото е мощно идеологическо оръжие. Можете да се откажете от телевизията, интернет и вестниците, но все пак трябва да се обличате. И днес е изключително трудно да се изберат тези дрехи, които няма да имат разрушителен ефект.

И по този начин днес продължава пропагандата на ценностите на западния свят. И всичко по същия принцип, за който говорихме в началото – пропагандата е ефективна, когато е скрита. Някакъв лъскав надпис върху някоя красива блуза не се възприема по никакъв начин като пропаганда.

Дрехи и настроение

Как облеклото влияе на настроението ви? Първо, чрез цвета на дрехите, и второ, чрез символиката. Кой човек е по -лесен за управление – весел или депресиран? Отговорът е очевиден. И какво трябва да се направи, за да се потопи човек в депресия?

Животът му трябва да бъде боядисан в черно и бяло. Във ведическото общество брахманите носели оранжеви дрехи – цвета на слънцето, огъня, радостта, живота. И човек, облечен в такива дрехи, вече излъчваше светлина и радост.

Опитайте експеримент – опитайте се да намерите оранжеви дрехи в магазина. Това е почти невъзможно търсене.

Исус и пророкът Мохамед, облечени в бели дрехи като символ на морална чистота и високо духовно развитие. Днес ни налагат черно-тъмно-синьо-сиви тонове.

Да, монасите в християнството също носят черни дрехи, но в техния случай това е символ на отказ от света и това е неговият дълбок философски смисъл. Ако обикновен светски човек носи черно, това го потапя в депресия.

И ако стотици хора на улицата са облечени така, това прилича на някакъв тъмен сюжет за оруелска антиутопия.

Символи в модата и живота

Вторият инструмент са символите. Забележете колко ненатрапчиво, но сигурно дрехите със символи на смъртта – черепи, кости и така нататък – са влезли в модата. И това също не носи нищо положително. Неслучайно униформата на войските на СС предполага наличието на череп и кости върху кокардата.

За какво? За да могат тези, които носят тази униформа, да останат безразлични до смърт – както собствената си, така и чужда. Култивирането на презрение към живота в елитните войски на воюваща армия е много сложен ход. Но защо ни се налага днес, обикновените обикновени мирни хора?

Да, можете да си спомните тибетските монаси, които носят череп в чантите си, за да си спомнят смъртта, но това е малко по -различна тема: те също имат свои собствени характеристики, имат своя собствена философия и собствено разбиране за духовния път.

За обикновен човек всички тези символи носят информация за смъртта и действат много потискащо. Също така надписите засягат настроението и съзнанието. В днешно време различни дрехи с „игриви“ теми са на мода, но шегите там се оказват никак не смешни.

Тениски с надпис „Водка. Свързването на хора „и“ Наглостта е второто щастие „, и всичко подобно – това е директна пропаганда и програмиране. Както обикновено, най -ефективният метод е чрез хумор. Интересно е Хуморът е инструмент за управление на обществото. Смехът удължава живота – чуваме от детството. Учат ни, че изобщо няма значение на какво и на кого да се смеем, защото самият процес повишава настроението, повишава нивото на допамин в кръвта и т.н.

Но под прикритието на хумора често се популяризират разрушителни концепции, които при хумористично представяне заобикалят критичното мислене и са вградени директно в подсъзнанието.

Ако остър социален проблем бъде представен под прикритието на хумора, впоследствие човек ще престане да го приема сериозно. И от факта, че тази ситуация се игнорира, тя няма да изчезне никъде. Въпросът е кой и защо създава хумористично възприятие за сериозни проблеми в обществото.

Нека следваме древния принцип на критичното мислене и да зададем въпроса: cui prodest? – кой има полза от това?

Облекло – въздействие върху съзнанието

Как облеклото влияе върху възприятието на човек? Почти цялото западно облекло е прилепнало и максимално разкриващо. Както знаете, репродуктивният инстинкт е един от най -добрите лостове за социален контрол.

И за да поддържате постоянно вниманието на човек по тази тема, не можете да измислите по -добър инструмент от дрехите. И много от нещата в дрехите, с които сме свикнали, всъщност ни действат разрушително.

Например вратовръзка. Смята се, че това е зачатък на робската система. Ако по -рано това беше въже около врата на роба, сега то се превърна в вратовръзка.

И помислете сами: какъв е смисълът от неудобна вратовръзка, която само пречи на движението и дишането? Глупава, наложена мода.

Наложената западна мода директно осакатява здравето на жените . Дори обикновен колан. Днес коланът се носи някъде върху костите на таза и например казаците-характерники носеха колан в областта на пъпа: това беше необходимо, за да блокира движението на енергията надолу и по този начин да натрупа енергия в енергийния център на пъпа . Така формата остава – същността се губи.

Западното облекло често е неудобно, прилепващо, ограничаващо движението. Дънки, костюми, тесни поли – всичко това е ужасно неудобно, но всичко това продължава да се носи, защото някой реши, че е модерно. И ето ярък пример за това как облеклото влияе върху самочувствието на човек.

Thom Browne Paris Fashion Week Spring Summer 2018 Paris Sept-Oct 2017

Ако човек е ограничен в движенията си, той се страхува да се наведе или да седне още веднъж, за да не счупи нещо: това на подсъзнателно ниво прави човека стегнат и притиснат.

И това е и целта на налагането на такива неудобни дрехи: така че човек да бъде ограничен не само в движенията, но и в своите действия по принцип.

И ако човек ще носи такива дрехи, това ще се отрази на живота и съзнанието му. Смисълът на прилепналите дрехи също е постоянно да подчертава култа към тялото и по този начин постоянно да демонстрира в обществото сексуални образи, дразнители, които ще приковат вниманието на човек към тази тема. И отново, такива хора са по -лесни за управление.

Това е проста психология. И отново може да се сравнят дрехите от западен тип с българските народни дрехи – те са свободни, просторни и в същото време целомъдрени, не излагат нищо излишно. Само като се облечете в такива дрехи, вече се чувствате свободни. Сравнете същите панталони и дънки: коментарите тук са просто излишни.

Облеклото е бизнес

Модата кара човек да си купи куп ненужни неща. Първо, всеки сезон се пуска нова колекция, за да се принуди човек да купува нови неща, когато „старите“ (по -точно миналогодишните) вече „излязоха от модата“. Дори фразата „миналогодишна колекция“ е синоним на нещо второстепенно, унизително и т.н.

Ходенето с дрехи от миналогодишната колекция е „лошо поведение“, знак за изостаналост и бедност. И тази идея, разбира се, е наложена и от тези, които печелят от продажбата на нови дрехи всяка година. Второ, изкуственото „износване“ на облеклото.

Днес дрехите се шият по такъв начин, че дори човек да не падне на примамката на модата и да е готов да ходи с години в закупени дрехи, той пак няма да издържи на такава експлоатация и след година трябва да си купите нови. Какво да правя? По този начин ефектът от облеклото върху човек е очевиден. И ако искаме да водим здравословен начин на живот във всеки смисъл, трябва да започнем с промени в обичайните неща – в храната, в мислите, в музиката, в дрехите. Както бе споменато по -горе, българското народно облекло е не само удобно, но и носи положителна енергия и информация със своите модели.

Всичко може да се използва като инструмент.

И ако влиянието на облеклото върху човешкото поведение е напълно реално нещо, това означава, че с помощта на облеклото можете не само да доведете хората до деградация, но и да одухотворите цял народ само за едно поколение. Не е нужно да измисляме нещо ново – достатъчно е само да се върнем към произхода на нашата култура. Интересно е Невероятно сходство на български,руски и индийски орнаменти и мотиви Известният индийски лингвист професор Д. Шастри веднъж отбелязал пред руските си колеги: „Всички тук говорите някаква древна форма на санскрит и аз разбирам много без превод“. Нашите предци вече са измислили всичко необходимо. За тях дрехите бяха истинска духовна практика: широките, просторни дрехи, изработени от естествена тъкан, украсени със смислови шарки, им позволяваха да съхраняват и увеличават здравето си – както духовно, така и физическо. И като променим стила си на облекло, ще започнем да променяме себе си.

В Чая са открити нови Вещества,които могат да навредят на здравето

Вашият перфектен подарък според зодията

Защо Господарите маркират хората с татуировки и какво е тяхното значение?

Тайната сила на Татуировките – Кръвна Магия

Влияят ли татуировките върху съдбата на човек ?

Страшната истина за Академия Чадър

 

ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО и ТЕХНОЛОГИЯ LOOKING GLASS

Церн е Старгейт ?

ДНК- Квантов Био-Компютър и Манипулацията му чрез нанотехнологии

Контрол на Прираста чрез Войни

Мед или Захар : Какво да изберем ?

Психология на Цветовете в Облеклото

Домашна рецепта за Пречистване на Белите дробове – Доктор Неделя Щонова

Поръчай портрет по снимка от Художник с международни награди

Живот по Сценарий- Декодиране на съня

Тромбоза- 7 ранни симптоми,които не бива да се пропускат

15 снимки за ужасно начало на деня

Лекарят обясни как времето влияе върху нивото на кръвната захар


Spread the love

You may also like...

1 Response

  1. някой каза:

    браво!! радвам се да попадна на някой, който говори за тези неща. имам една забележка относно 2ра ръка облеклата. енергията на бивия собственик само в отделни случаи повлиява тази на новия собственик. трябва да са изпълнени някои конкретни енергетични условия условия. т.е., определена комбинация от такива условия по отношение на стария и новия собственик.

    колкото за останалите неща – да. за жалост, това е истината за облеклото, в смисъл, истината за това как то се използва от машината за пари и власт. и аз все чакам нещо да се случи, та да се съберем и да разчистим всички, които я захранват тая машина… ама за момента нищо не се случва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.