Какво се случва с Човешкото Съзнание по Време на Клинична Смърт

Spread the love

Мащабно проучване отваря завесата над това, което хората чувстват при клинична смърт.

На 12 декември 2012 г. Касандра Скот е намерена да лежи с лице надолу във водата на плажа Куджи в Сидни. Тя нямаше пулс, но беше реанимирана от спасител и линейка, които за щастие бяха наблизо. По-късно те записват, че Касандра е в състояние на клинична смърт за почти 15 минути. Сърцето й спряло.

„- Това е малко като сън, когато осъзнаваш, че спиш, но не спиш-спомня си Касандра.

– Съзнателно безсъзнание, това беше. Нямаше светлина. Не беше горещо. Беше като здрач. „

Отне месеци на Касандра Скот, преди да успее отново да се върне към предишния си живот. И тя е една от малкото, които могат да си спомнят смъртта си.

Опитът на такива хора е нещо, което учените от научната лаборатория на д-р Сам Парни (САЩ) се стремят да разберат.

ТЕ „ПЪТУВАТ С МНОГО ВИСОКА СКОРОСТ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ“

Дежа вю и видението на светлината – най-често така описват усещанията си хората, които се връщат от тази светлина. Как може това да се обясни от медицината?

Д-р Сам Парни, доцент в Медицинското училище на Нюйоркския университет, се бори с този въпрос. Той и неговият екип провеждат проучвания и изследвания в продължение на няколко години, чиято цел е да проучат какво се случва с човешкия ум по време и след спирането на сърцето. Включително,  спомените за преживяването на смъртта. В този момент учените вече са изследвали хиляди записи на хора от различни части на света, които твърдят, че са видели смъртта си.

„Хората описват чувството, че тяхното аз се отделя от тялото им и те могат визуално да възприемат това, което се случва.“ „Те виждат всичко и разбират добре какво се случва.“

– Те гледат тялото си … или хората, които се суетят около тях, лекарите, които се опитват да ги спасят. Това са цитати от изследването на Д-р Парни. Той казва, че някои хора също съобщават, че се чувстват така, сякаш пътуват с много висока скорост в друго измерение, докато други започват да си спомнят живота си. Понякога хората също описват, че са преживели някакво присъствие на „нещо или някого“, когато са изправени пред смъртта.

„Много от тях описват, че по това време се чувстват като придружавани от състрадателно и доброжелателно същество или субект, който ги насочва и им помага да го направят“. – И тогава се взема решение къде трябва да се преместят. Да продължа пътя си към неизвестното или да се върна към живота“. МОЗЪЧНА ОПЕРАЦИЯ? Рефлекси? ИЛИ ДУШАТА? Изследванията на Д-р Парни продължават вече шест години. Първият експеримент беше през 2014 г., след което участва в мащабно международно проучване, събрало информация за 2060 пациенти със сърдечен арест от 15 болници в Обединеното Кралство, Австрия и САЩ. От тях само 101 пациенти са оцелели след реанимация. И само девет от тези 100 души си спомниха чувството на откъсване от тялото. И двама души успяха да опишат състоянието си в момента, в който видяха и чуха. И са могли да разкажат подробно за реанимацията, която им е била оказана.

 

ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО и ТЕХНОЛОГИЯ LOOKING GLASS

Церн е Старгейт ?

ДНК- Квантов Био-Компютър и Манипулацията му чрез нанотехнологии

Контрол на Прираста чрез Войни

Мед или Захар : Какво да изберем ?

Психология на Цветовете в Облеклото

Домашна рецепта за Пречистване на Белите дробове – Доктор Неделя Щонова

Поръчай портрет по снимка от Художник с международни награди

Живот по Сценарий- Декодиране на съня

Тромбоза- 7 ранни симптоми,които не бива да се пропускат

15 снимки за ужасно начало на деня

Лекарят обясни как времето влияе върху нивото на кръвната захар


Spread the love

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!